Hoofdgerecht.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen:
16 grote garnalen, gepeld,darmstreng verwijderd- 1 teen knoflook, fijngehakt- 2 eetlepels olijfolie- zout en versgemalen zwarte peper
Voor de pikant-zoete saus:
1 teen knoflook, geperst- 2 eetlepels lichte sojasaus- 3 eetlepels vloeibare honing- 1 limoen, geraspte schil en sap- 2 eetlepels verse koriander, grofgehakt- 1 theelepel chilivlokken
- Snijd acht bamboestokjes in stukjes van 10 cm. Week ze 30 minuten in koud water. Maak intussen een klein sneetje in de rug van elke garnaal en verwijder de (eventuele) zwarte darm. Was de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze in een schaal met knoflook en de olijfolie. Breng op smaak en schud om. Dek af en laat 15 minuten marineren. - Maak intussen de pikant-zoete saus. Doe de geperste knoflook, sojasaus, honing, het limoenraspsel en de helft van het sap, koriander en chilivlokken in een kom. Blijf kloppen tot de honing is opgelost. Giet de saus in een schaaltje. - Rijg aan elk spiesje twee garnalen. Grill 2-3 minuten direct op halfhoog vuur tot ze roze en gaar zijn, draai ze één keer om. - Serveer warm met de saus.
|