1- KLASSIEKE VINAIGRETTExml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Deze klassieke 'allround' vinaigrette kan je zowat bij elk gerecht gebruiken. Tip: voeg er nog een extra eetlepel kerrie of een theelepel paprikapoeder aan toe bij barbecuebereidingen, ananas of kip.
1 eetlepel mosterdzaadjes- 1 fijngesnipperde sjalot- 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie- 1 eetlepel azijn naar keuze (vb. appelazijn)- 3 eetlepels olie naar keuze (vb. marjoleinolie)
Bereiding
Giet de azijn bij de olie en klop er de mosterdzaadjes, sjalot en peterselie onder. Direct klaar voor gebruik!
2- VINAIGRETTE ZOETZUUR
Zoetzuur kennen we allemaal uit de Chinese keuken. Deze vinaigrette geeft al je kip-, wild- en vleesschotels meer pit. Ook je rijst en pasta's worden rijker dankzij vinaigrette zoetzuur.
Ingrediënten
1 eetlepel fijngehakte groene paprika- 1 eetlepel fijngehakte rode paprika- 2 eetlepels gehakte bieslook- 1 snuifje peper- 1 snuifje zout- 1 eetlepel mosterd- 1 eetlepel honing- 3 druppels Engelse saus- 1 deciliter ciderazijn- 3 deciliter zonnebloemolie
Bereiding
Meng de mosterd met de honing. Giet er de ciderazijn bij en meng dit flink. Voeg de olie toe. Flink kloppen tot alles goed gemengd is. Breng de vinaigrette op smaak met peper, zout, 3 druppels Engelse saus en de gehakte kruiden. Deze vinaigrette bewaart ongeveer een week.
|