Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2 kg spare ribs Versneden in stukken van 8 cm lengte
Voor de marinade
2 uien- 1 teentje knoflook- 1/2 citroen- 5 eetlepels arachideolie- 2 eetlepels vloeibare honing- 4 eetlepels tomatenketchup natuur- 2 eetlepels droge vermout- 1 stuk gemberwortel(10 g)- 1/2 eetlepel chilipoeder -1 eetlepel vierkruiden- zout, peper
Pers de citroen. Schil het stuk gember en rasp het fijn. Maak look en ui schoon en hak fijn. Meng in een kom de olie, het citroensap, de honing, de ketchup, de vermout, de kruiden (chili en 4-kruiden), de gember, de gehakte ui en het look. Doe zout en peper bij. Leg de spare ribs in een grote diepe schotel en overgiet ze met de marinade. Laat 3 u weken in de koelkast en draai ze regelmatig om.
Laat de spare ribs grondig uitlekken en gril ze 10 min. aan elke zijde, waarbij u ze regelmatig overgiet met de rest van de marinade.
Dien de spare ribs heet op met aardappelen gevuld met peterselieboter.
|