Voorgerechtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen:
200 g groene asperges (verse of diepgevroren)
Voor de vinaigrette:
4 eetlepels rode wijnazijn- 1 mespuntje griessuiker) 2 eetlepels citroensap- 80 ml notenolie- zout, zwarte peper van de molen
Voor de versiering:
1 handvol kervel
Schil met een dunschilmesje de hardste delen van de asperges. Leg de aspergepunten apart en snijd ze in twee.
Snijd de stengels in vier in de lengterichting en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Dompel de aspergeblokjes 10 min in een kookpan met gezouten kokend water. Voeg de aspergepunten toe en laat nog 2 min doorkoken in licht razend water, laat vervolgens zorgvuldig uitlekken. Meng alle ingrediënten van de vinaigrette in een slakom. Voeg de stukken asperge toe en laat alles 1 u weken in de koelkast.
Leg enkele plukjes kervel apart en hak de rest fijn. Verwerk de fijngehakte kervel in de vinaigrette.
Giet de bereiding in een dienschotel, garneer met plukjes kervel en dien onmiddellijk op.
|