500 g ribbetjes, spiering of een hammetje of ook schapenvlees zijn- 400 g gerookt spek in een stuk- 4 worsten- 1 bussel prei- 1 witte selder- 6 wortelen- 1 busseltje raapjes- 1 pastinaak- 2 uien- 500 g spruitjes- 1.5 kg aardappelen- boter of margarine- peper- zout- water.
1- Schil de wortelen, rapen, pastinaak en aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de prei en de selder schoon en snij ze in ringen. Snipper de ui. 2- Braad al het vlees in wat boter of margarine aan alle kanten bruin in een diepe stoofpot. Laat de gesnipperde ui meestoven en voeg dan alle andere groenten toe. 3- Doe water in de pan tot alles onderstaat en kruid met peper en zout. Laat 45 minuten sudderen op een zacht vuurtje. 4- Verwijder het vlees en maak met een pureestamper de groenten fijn. Dien het vlees afzonderlijk bij de groenten op.
|