Voor 4 personen:
4 kipfilet- 500 g broccoli- 250 g champignons- 1 sjalot- 100 g gerookt spek in reepjes- 25 ml sojaroom- kipkruiden- peper- zout- boter of margarine
- Dep de kipfilets droog en snij ze in blokjes. Verhit een klontje boter in een braadpan en bak de kippenblokjes goudbruin. Kruid ze met peper, zout en kipkruiden. Haal ze uit de pan en voeg de sojaroom toe. Breng op smaak met peper en zout. - Bak de spekblokjes. Stoom de broccoli beetgaar en laat schrikken onder koud stromend water. Snij de champignons in plakjes. Snipper een sjalotje en stoof het in wat boter glazig. Voeg de champignons toe en bak ze. - Meng kip, spekjes en groenten door elkaar. Doe ze in een grote schaal en giet er de saus over. Serveer met gekookte aardappelen, pasta of kroketjes.
|