Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
800 g kalfsragoût- . 4 eetlepels olijfolie-800 g jonge worteltjes- 2 dikke uien- 50 cl droge witte wijn type muscadet- 2 laurierblaadjes- 1 eetlepel Provençaalse kruiden- 1 blikje gepelde tomaten (+/- 200 g)- zout- peper
Schil de wortelen en snijd ze in dikke schijven. Maak de uien schoon en hak ze fijn. Laat de tomaten uitlekken en snijd ze in blokjes. Braad de blokjes kalfsvlees in hete olie aan: ze moeten aan alle zijden goudbruin zijn. Doe er zout en peper op. Voeg daarbij 20 cl muscadet, de laurier, aromatische kruiden, tomaten en uien. Schraap het braadvocht goed los en giet er nog eens 20 cl muscadet bij.
Dek af en laat 1 uur sudderen op zacht vuur.
Voeg de rest van de wijn toe en laat nog 45 min koken. Na die tijd de blokjes vlees warm houden en vervangen door de wortelen. Laat opnieuw met deksel gedurende 1 uur koken op matig vuur: de wortelen moeten het kookvocht opgeslorpt hebben en moeten heel zacht zijn. Voeg het vlees toe en laat verder koken tot alles warm is. Heel warm opdienen met natuuraardappelen.
|