Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2 uien- 2 rode paprikas- 2 eetlepels gehakte peterselie- 500 g lamsgehakt- 1 koffielepel komijnpoeder- 1 koffielepel harissasaus- 1 eetlepel extra zuivere olijfolie- 1 koffielepel gedroogde marjolein- zout- peper
Meng zorgvuldig het gehakt, de komijn, de peterselie, de harissa, zout en peper. Laat 2 u rusten in de koelkast.
Meng de olie en de marjolein.
Maak de uien schoon, snijd ze in twee en scheid de schijfjes van elkaar.
Maak de paprika's schoon en snijd het vlees in grote blokjes.
Rol het vlees in 12 balletjes.
Stel de spiesjes samen met afwisselend stukken paprika, ui en balletjes.
Smeer met een penseel de spiesjes in met de olie met marjolein en bak 12 min op de barbecue of grill, waarbij u ze halfweg de baktijd omdraait.
|