Hoofdgerecht:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen:
200 g diepgevroren bladspinazie- 4 extra verse dikke eieren- 50 g geraspte emmental- 50 g boter- 4 sneden wit brood (+/- 1 cm dik)- 2 sjalotten- geraspte nootmuskaat- boter voor de schotel- zout en peper
Maak de sjalotten schoon en hak ze fijn. Fruit ze 3 min. in 30 g hete boter.
Voeg er de ontdooide spinazie, zout, peper en nootmuskaat bij. Dek af en laat 5 min op matig vuur koken, verwijder het deksel en laat 5 min doorkoken op hoger vuur zodat zoveel mogelijk kookvocht verdampt.
Smeer de rest van de boter op beide zijden van de 4 sneden brood en leg ze in een beboterde gratineerschotel.
Verdeel de spinazie over de toasts en vorm een kuiltje in het midden van elk. Breek de eieren in deze kuiltjes en bestrooi het geheel met geraspte emmental. Laat 2 tot 3 min gratineren onder de grill: de kaas moet goudbruin zijn.
Dien heet op.
|