Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    louke1952
    blog.seniorennet.be/louke19
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mick
    blog.seniorennet.be/mick
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jozef1950
    blog.seniorennet.be/jozef19
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    14-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestmenu 3

    Voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />


    Warme oesters met saffraan.

     

    Voorgerecht

     
    24 bolle oesters- 25 cl vis- of schaaldierenfumet- 20 cl room- 8 saffraanstampers- 1 fijngehakte sjalot- 1 eetlepel kervel- zout en peper.

     

    - Zet de grill van de oven aan. Giet de visfumet en de sjalot in een steelpan. Breng aan de kook en kook op fel vuur tot de helft in. Voeg de room toe, zout en peper en laat een kwart inkoken op zacht vuur.

    - Open de oesters en vang hun sap op. Zeef het sap door een fijne puntzeef waarin u een koffiefilter aanbracht en voeg dan samen met de saffraan bij de ingekookte room.

    - Schik 6 oesters op elk bord (ovenvast). Nappeer met de saus en zet 2 min. onder de grill.

    - Garneer met kervel. Serveer de rest van de saus apart en dien onmiddellijk op.

     

     

    Eendenfilet met zoetzure saus.

     

    Hoofdgerecht:

     

    2 eendenfilets (350 g per stuk)- 2 appelen (type Jonagold) in fijne schijfjes- 3 fijngehakte sjalotten- 1 dl cognac- het sap van 1 sinaasappel- 2 eetlepels vloeibare (acacia) honing- 80 g boter.

     

    Maak met een scherp mes op 4 plaatsen +/- 4 mm diepe inkepingen in de filets aan de vlees- en aan de velzijde.

    Braad in een antikleefpan de filets aan, eerst 5 min aan de velzijde, daarna 5 min aan de vleeszijde. Zout en peper en houd warm ( verpakt in aluminiumfolie in de warme oven). Bak de appelschijfjes in 30 g boter.

    Giet het bakvet van de eendenfilets weg, was of spoel de pan niet uit en fruit daarna de gehakte sjalot 2 min op zacht vuur en giet er enkele druppels cognac in. Schraap de bakbodem goed los en laat nog 3 min op het vuur. Voeg de honing, het sinaasappelsap en de rest van de cognac toe. Breng aan de kook en laat 3 min op fel vuur inkoken.

    Zet de pan van het vuur en verwerk er onder voortdurend roeren de rest van de koude boter in. Proef of het voldoende gekruid is. Snijd de eendenfilets in sneden.

    Verdeel de sneden eendenfilet en de appelen over vooraf verwarmde borden en nappeer met de warme saus. Dien onmiddellijk op.

    N.B.

    Serveer met fijne garnituur zoals balletjes gestoomde knolselder en aardappelchips.

     

     

    Terrine op creoolse wijze

     

    Nagerecht

     

    1 opgerolde cake of biscuit gebruiksklaar (+/- 300 g)- 1 klein ei- 70 g poedersuiker- 1 eetlepels maïszetmeel- 10 cl volle melk- 65 g zachte boter- 10 cl room om op te kloppen- 50 g kokosnoot- 1 zakje vanillesuiker- 1 geschilde sinaasappel, in blokjes- 1 dikke kiwi, geschild en in blokjes- 1 kleine kiwi, geschild en in schijfjes- 3 fijne sneetjes sinaasappel- boter voor de vorm.

     

    Breng de melk aan de kook in een kookpan met dikke bodem. Klop het ei met 10 g suiker: het mengsel moet wit worden. Verwerk er vervolgens voorzichtig het maïszetmeel in en beetje bij beetje de kokende melk. Klop met de garde, giet de bereiding in de kookpan en laat indikken op zacht vuur. Laat afkoelen.

    Klop de room de vanillesuiker stijf. Meng de boter met de kokosnoot en de rest van de saus. Verwerk dit alles in de koude room, samen met de slagroom waarbij u de massa altijd goed opheft.

    Snijd de cake in sneden van 1 cm dik. Boter een kleine glazen terrine in en bedek de bodem aan de zijkanten met sneden cake. Giet de helft van de room op de bodem van de vorm. Verdeel daarin de blokjes kiwi en sinaasappel. Bedek met de rest van de room en vervolgens met sneden cake. Druk lichtjes aan.

    Laat 6 uur opstijven in de koelkast en ontvorm op een vooraf ijsgekoelde dienschotel. Nappeer met een aardbeiencoulis, op smaak gebracht met bijvoorbeeld cognac, en garneer de bovenzijde met schijven kiwi en sinaasappel. Goed koel serveren.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tinam
    blog.seniorennet.be/tinam
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ploef
    blog.seniorennet.be/ploef

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tony_anouk
    blog.seniorennet.be/tony_an
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    teckeltje
    blog.seniorennet.be/teckelt
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    souveniers
    blog.seniorennet.be/souveni
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!