Voor 4 personen
Schuimomelet met preixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voorgerecht
8 extra verse eieren- 4 preiwitten, in schijfjes gesneden- 50 g boter- 1 koffielepel gemalen paprika zout, peper
- Fruit ineen grote braadpan de preiringen 5 minuten in 25 g warme boter. Kruid met zout, peper en paprika. Voeg 2 eetlepels water toe, dek af en laat 10 min. verder sudderen op zacht vuur.
- Laat de prei uitdruipen.
- Scheid het eiwit van de eierdooiers. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout en meng het vervolgens met de eierdooiers en de preiringen.
- Bak in dezelfde pan de omelet in de rest van de warme boter: de bodem moet lichtjes goudbruin zijn en de bovenkant moet zacht blijven.
- Snijd in vieren en dien warm op.
Kippenlapje met herfstsmaak
Hoofdgerecht
2 kippenlapjes met het rel maar zonder de beenderen- 50 g boter- 15 cl fond van gevogelte- 2 appelen (granny smith, renet), geschild en in kwartjes gesneden- 400 g schoongemaakte boschampignons- 5 cl droge witte wijn- 2 eetlepels arachideolie- 1 fijngehakte sjalot- 1 geperst teentje knoflook- 2 eetlepels fijngehakte fijne kruiden- zout, peper
- Braad de gezouten en gepeperde kippenlapjes aan weerszijden 5 minuten bruin in warme boter. Houd ze warm.
- Blus de jus met de gevogeltefond.
- Verdeel de partjes appel in de braadpan en bak ze 3 minuten aan elke zijde: het vlees moet vast blijven. Haal ze uit de pan.
- Fruit afzonderlijk de boschampignons 2 minuten op hoog vuur in hete olie. Kruid met zout en peper, voeg de geperste knoflook, de fijngehakte sjalot en de witte wijn toe en laat verder braden op matig vuur, tot elk spoor van vocht is verdampt.
- Snijd de lapjes in reepjes.
- Neem de partjes appel en schik ze op warme borden.
- Warm de kippenreepjes 5 minuten op in de warme saus. Verdeel harmonisch de kippenreepjes en de champignons rond de schijfjes appel en garneer dit alles met fijne kruiden.
- Presenteer de saus apart en dien op met gebakken aardappeltjes.
Gegratineerde mangos
Nagerecht
2 verse mangos in dikke schijfjes- het sap en de schil van 2 niet behandelde appelsienen- 80 g geraspte kokosnoot) 50 9g basterdsuiker- het poeder van 1 in tweeën gesneden vanillestokje- 2 eetlepels rum- verse muntblaadjes ter versiering
- Meng het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, 50 g basterdsuiker en het vanillepoeder en laat 10 minuten indikken op laag vuur.
- Schik de schijfjes mango op afzonderlijke borden die bestand zijn tegen de oven hitte. Overgiet ze met de saus, bestrooi ze met de kokosnoot en daarna met de overblijvende suiker en laat alles 2 minuten gratineren onder de grill.
- Flambeer met rum, versier met muntblaadjes en serveer lauw met een bol vanille-ijs.
|