Hoofdgerechtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen
500 g rundergehakt- 2 uien- 3 teentjes knoflook- 15 blaadjes verse munt- 2 sneden wit kruimbrood- 1/2 glas droge witte wijn (type Muscadet)- 1 heel ei- 4 eetlepels tarwemeel- 1 bad frituurolie- zout, peper
Maak een bad frituurolie klaar.
Snijd de korst van het brood en trek het kruim uit elkaar.
Klop in een kom de witte wijn en het ei. Laat daarin het broodkruim weken.
Pel de uien en hak ze fijn.
Hak de muntblaadjes fijn.
Meng zorgvuldig het vlees, het geperste knoflook, de gehakte uien en muntblaadjes. Bestrooi met zout en peper.
Wring het broodkruim lichtjes uit tussen de vingers en doe het bij het vlees.
Maak van de bereiding 24 kleine gehaktballen, wentel ze in het meel en dompel ze, per 6 stuks, 3 tot 5 min in de frituurolie: ze moeten mooi goudbruin zien.
|