INGREDIËNTEN: xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
-400g kalkoenfilet -200g linguine of tagliatelle -1 courgette -2 wortelen -2 soeplepels gevogeltebouillon -1 stuk gember -1 bosje korianderblaadjes -gegrilde sesamzaadjes -zout en peper -8 eetlepels Olijfolie -paprika
WERKWIJZE:
-Kook de linguine 'al dente' op de klassieke wijze in gezouten kokend water en houd
ze warm.
-Snijd de kalkoenfilets in fijne reepjes, bestrooi ze met sesamzaadjes, zout en peper en kleur ze in 2 eetlepels Olijfolie.
-Snijd een fijne julienne van worteltjes en courgette en bak deze groenten krokant in 2 eetlepels Olijfolie.
-Meng de gebakken julienne en de goudbruine kalkoenreepjes in een sauteerpan of een steelplan en voeg 2 eetlepels Olijfolie toe, verwarm alles op een hevig vuur en voeg er de fijngehakte gember en de paprika aan toe. Blus het gerecht met de gevogeltebouillon en breng op smaak met peper en zout. (Zorg ervoor dat de ingrediënten nauwelijks onderstaan. )
-Werk de bouillon en de garnering af met de vers gehakte koriander.
-Haal net vóór het opdienen de bouillon van het vuur en voeg er 2 eetlepels Olijfolie aan toe om de saus in te dikken.
-Schik een nest warme pasta in het midden van een groot diep bord en giet er de bouillon rond.
|