Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
12 kant-en-klare Brugse pannenkoeken- 200 g rabarbermoes- 2 "Cox orange" appels- 50 g griessuiker- 30 g boter- 15 cl appelsap- kaneel
Warm de pannenkoeken op in de microgolfoven of, verpakt in aluminiumfolie, in de oven op middelmatige ovenstand. Verwarm de moes op een zacht vuurtje. Schil de appels en ontdoe ze van hun klokhuis. Snijd ze in dunne schijfjes en bak ze aan weerszijden goudbruin in de warme boter (5 min.).
Bestrooi ze met suiker en wacht tot ze lichtjes karameliseren. Zet ze opzij en giet het appelsap
In de pan. Roer dooreen en laat voor de helft indikken.
Smeer rabarbermoes op een pannenkoek. Verdeel er schijfjes appel over in rozetvorm, bestrooi ze met kaneel en bedek ze met een pannenkoek.
Herhaal dit tot u geen ingrediënten meer heeft en eindig met een pannenkoek die u bestrooit met kaneel.
Overgiet de taart met "appelsiroop"en dien onmiddellijk op.
|