3 handjes veldsla- 6 vaste kroppen witlof- 100 g roquefort of blauwschimmelkaas (Fourme d'Ambert enz.)- 20 cl verse room- 2 eetlepels pijnboompitten- 4 blaadjes verse salie- zout, peperxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Maak de blaadjes veldsla schoon. Maak de witloofkroppen schoon en snijd ze in dikke schijven. Verkruimel de roquefort. Snijd de blaadjes salie fijn. Meng zorgvuldig de verse room, de verkruimelde roquefort, de fijngesneden salie, zout en peper. Bak de pijnboompitten 1 min goudbruin op laag vuur, in een pan met antikleeflaag. Verdeel de blaadjes veldsla over de borden. Meng het witloof en de saus en verdeel de bereiding over de blaadjes veldsla. Versier met pijnboompitten en dien koel .
Tip:
Met schijfjes gestoomde aardappelen en reepjes in de pan gebraden kip wordt deze salade een complete maaltijd.
|