Voor 4 personen:
Maak een béchamelsaus van 25 g boter, 25 g bloem en 30 cl melk (of melk en kookvocht). Kruid met peper en zout. Stoof 500 g verse, jonge spinazieblaadjes kort aan in boter. Kruid met 2 geplette
knoflookteentjes. Vul een ovenschotel afwisselend met groene lasagnevellen, 500 g verse zalm (in fijne plakjes), spinazie en saus. Eindig met een pastavel. Klop 15 cl room lobbig met een mespunt nootmuskaat en vermeng met 50 g gemalen gruyère. Schep over de lasagne. Zet 25 minuten in de oven op 175° C.
N.B. Als u het rijkelijker wilt maken, doe dan nog wat gekookte mosselen of schelpjes bij de béchamelsaus. Gebruik dan ook een deel van het kookvocht van de schelpen voor de saus.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|