1 kg varkensgebraad- peper- zout- boter- 100 gr sjalotten- 2 blikken muskaatdruiven- 100 gr rozijnen- 2 dl porto- 1 eetlepel groene peperbollen- 1 dl room en een weinig bloem- 200 gr gerookt spek in blokjes.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Korst het gebraad, kruid met peper en zout, voeg de fijn gesneden sjalotten en het gerookt spek toe en laat even stoven. Daarna de rozijnen, de peperbollen en het vocht uit 1 blik druiven toevoegen. Laat het vlees verder gaar stoven. Neem het vlees uit de saus, ontvet de saus indien nodig, een weinig bloem toevoegen om de saus wat te binden.
Voeg de druiven toe, laat ze in de saus opwarmen en voeg tenslotte room toe. Het vlees snijden en schikken op een schotel. Overgiet met de saus en dien op met frietjes of kroketten.
OPGELET: Vergeet niet de rozijnen in de porto enkele uren vooraf te weken.
|