Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 bloemkool- 2 eieren- 5 sneetjes witbrood, zonder korst- 30 g gemalen pecorino (of parmezaan)- 1 teentje knoflook- 1 rood Spaans pepertje- 1 ansjovisfilet- olijfolie, extra vierge - gedroogde oregano- zout
Spoel de ansjovisfilet onder de koudwaterkraan (zo wordt hij minder zout) en dep goed droog met keukenpapier.
Pureer de ansjovis samen met de gepelde knoflook en het pepertje (zonder zaadjes of zaadlijsten) in de keukenrobot. Leng aan met olijfolie tot een dik vloeibare dressing.
Verdeel de bloemkool in roosjes. Verkruimel het brood en vermeng het met de gemalen kaas en een mespunt oregano. Klop de eieren los met een snufje zout.
Prik drie of vier stukjes bloemkool op spiesjes en wentel ze in losgeklopt ei en het brood-kaasmengsel.
Bak de spiesjes in 2 tot 3 minuten goudbruin in ruim hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze zo heet mogelijk, met de lichtjes gekoelde ansjovisdressing en met geroosterd brood.
|