|
Voor 2 personen:
1 jonge eend van ongeveer 800 gr- 50 cl rode wijn- 1 steranijs- 10 korrels sechouanpeper- 2 kardemom peulen- 1 takje tijm- 1 eetl. Olijfolie- 4 vijgen- 6 kwetsen- zout en peper naar smaak
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Laat de eend met de specerijen gedurende 45 minuten in de wijn marineren. Draai ze af en toe een keer om.
Laat de eend in een stoofpan met olijfolie aan alle zijden bruinen. Giet de olie daarna weg.
Voeg de marinade toe, breng op smaak met zout en peper, dek af en laat 20 minuten garen.
Voeg de vijgen en de kwetsen toe en laat nogmaals 15 minuten stoven. Neem daarna de eend en de vruchten uit de pan. Filter het kookvocht en serveer het in een sauskom.
|