Voor 2 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Braden in de oven 20 min.
2 kabeljauwfilets van ongeveer 200 gr- 50 cl witte wijn - 1 gele citroen- 1 tros grote witte druiven- 5 groene olijven- 1 takje dille- 1 eetl. Room- zout en peper
Verwarm de oven voor op 180°C (th 8). Rol de filets afzonderlijk op en doe er een touwtje omheen zoals bij gebraad. Snijd de olijven in staafjes en prik ze in de kabeljauw, nadat u met een scherp mesje voorzichtig gaatjes in de vis hebt gemaakt.
Pel de druiven. Haal de schil van de citroen en blancheer deze enkele minuten in kokend water.
Leg de vis in een ovenschotel met de druiven en de citroenschil eromheen. Begiet het geheel met witte wijn. Breng op smaak met zout en peper en laat 20 minuten in de oven braden.
Schik de vis op een serveerschotel en versier met de druiven. Werk af met dille. Mix het braadvocht, doe er de room bij en serveer in een sauskom.
|