Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vermeng 3 bananen, in stukjes, met 1 (onbehandelde) geraspte citroenschil, 10 cl nectar van exotische vruchten en 80 g fijne suiker. Laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg er, van het vuur af, 3 eieren, 1 eetlepel bloem en het citroensap aan toe. Klop goed op. Schenk in 4 soufflévormpjes een eetlepel vloeibare karamel. Verdeel de banaancrème over de potjes. Dek ze af met plasticfolie en zet ze in een stoommandje boven 1 l kokendheet water. Laat 45 minuten stomen, controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan is. Neem de plasticfolie weg. Laat afkoelen voor u de vlaatjes op een ijskoud bordje ontvormt.
N.B. Jawel, ook uit het stoommandje! Met extra rijpe bananen heb je minder suiker nodig en wordt het een dessertje met meer smaak en minder calorieën.
|