Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 bloemkool- 4 zongedroogde tomaten- 1 teentje knoflook- 3 sneetjes witbrood, zonder korst- 50 g zwarte olijven- olijfolie- kruidentuiltje (van gladde peterselie, oregano en marjolein)- peper en zout
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Laat ze vervolgens schrikken in koud water en laat goed uitlekken.
Snij de zongedroogde tomaten in reepjes, pel en hak de knoflook, verkruimel het brood, hak de tuinkruiden en halveer de olijven.
Vermeng het broodkruim, de knoflook, de olijven en de tuinkruiden met 2 eetlepels olijfolie.
Schep de bloemkool in een ovenschotel en doe het broodmengsel op de groente. Zet de schotel 10 minuten in de oven op 180°C. Lekker bij koteletjes of klein gebraad.
|