Voor ongeveer 50 stuks:
20 g gekonfijte engelwortel- 50 g gedroogde appelringen- 3 eetlepels citroensap- 6 eetlepels sinaasappelsap- 140 g zachte boter- 70 g fijne suiker- geraspte schil van 1 onbehandelde citroen- 1 eierdooier- 160 g bloem- 50 g amandel poeder- 200 g couverture (fondant)
Snij de engelwortel en de appelringen in stukjes. Breng het citroensap en het sinaasappelsap aan de kook. Doe er de engelwortel en de appelstukjes bij. Zet even aan de kant. Roer de boter romig met de suiker en een snuifje zout. Doe er het citroenschilletje en de eierdooier bij. Roer glad. Vermeng met de bloem, het amandelpoeder en de geweekte vruchtjes.
Schep het deeg in een spuitzak. Spuit op bakpapier reepjes deeg op voldoende afstand van elkaar. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten midden in de oven op 160°C. Laat ze afkoelen opeen rooster.
Laat de couverturechocolade smelten in een warmwaterbad. Dompel de uiteinden van de koekjes in de gesmolten chocolade. Laat afkoelen en opstijven.
|