Kies natuurlijk voor bakklaar bladerdeeg bereid met plantaardig vet. En met light room wordt deze pie even lekker.
Voor 4 personen:
85 g bladerdeeg- 4 kipfilets, in blokjes- 1 rode paprika, in blokjes-1 dl droge witte wijn- 200 g light room- 1 ei, losgeklopt- 1/2 eetlepel olijfolie- 1 eetlepel verse gehakte dragon- zwarte peper uit de molen en zout
Verwarm de oven voor op 220°C Roerbak de kip 5 minuten in hete olijfolie. Voeg de paprika toe. Roerbak nog 3 minuten. Doe er de wijn en de dragon bij. Laat een paar minuten sudderen. Laat wat afkoelen en roer er dan de room door. Kruid met peper en zout. Schep het mengsel in een diepe bakvorm die zo op tafel kan. Leg het bladerdeeg over de vulling. Druk de zijkanten goed aan tegen de binnenkant van de vorm. Prik het deeg in met een vork. Bestrijk de pie met losgeklopt ei en bak 'm 20 minuten in het midden van de oven.
|