Voor 4 personen:
500 g aardappelen in dikke frieten- 4 kabeljauwfilets van 150 g- 1 eetlepel olijfolie- 75 g couscousgries- 1 eetlepel cajunkruiden- 1 eiwit- peper en zout
Leg de frieten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 30 tot 40 minuten (10 tot 15 minuten voorgekookt) in de oven op 200°C. Overgiet de couscous met 1 dl kokend water. Dek af en laat 5 minuten staan tot het water opgeslorpt is. Roer er de cajunkruiden door. Kruid de visfilets met peper en zout. Wentel ze eerst door losgeklopt eiwit, dan door de couscous. Druk goed aan. Bak ze 15 minuten in een pan met antiaanbaklaag (eventueel in een likje olie).Bestrooi de frieten met zout en dien ze op met de vis.
Met kaasdressing: Vermeng 4 eetlepels verse kaas met enkele druppels citroensap, 1 eetlepel gehakte augurkjes en kappertjes en 1 gesnipperd sjalotje.
|