Voor 4 personen:
500 g farfalle- 250 g scampi- 350 g trostomaten- 1 ui- 1 chilipepertje- 2 eetlepels maïsolie- 2 eetlepels rozenconfituur- ½ theelepel maïszetmeel- 2 limoentjes- peper- zout
Pel de scampi. Snij ze open en verwijder de zwarte darmdraad. Dep ze goed droog. Spoel de tomaten, snij ze in stukken. Pel en snipper de ui fijn. Snipper het chilipepertje (zonder zaadjes) fijn. Pers een limoentje uit. Roer het maïszetmeel los in 2 eetlepels limoensap. Bak de scampi met het chilipepertje en de ui kort in de hete olie. Doe er de tomaten en de rozenconfituur bij. Laat 3 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Bind de saus met het maïszetmeel. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng met de saus. Werk af met plakjes limoen en serveer.
|