Voor 4 personen:
Ontdooi de zalm en schik de porties op een beboterde bakplaat. Kruid de vis met peper en zout en bevochtig met 2 dl Affligem blond. Pocheer de zalm in een voorverwarmde oven van 100°C gedurende +/- 25 min. Kook ondertussen ½ zak snijboontjes beetgaar in licht gezouten water, giet ze af, verfris ze kort en werk af met een klontje boter, peper en zout. Klop 2 eidooiers los met het viskookvocht, plaats op een zacht vuurtje en klop zeer schuimig tot de saus bindt. Let wel op dat deze saus niet kookt, want anders gaan de eiwitten stollen. Neem de saus van het vuur en roer er 25 g verse koude boter door. Breng de saus op smaak met peper, zout en 1 eetlepel vriesverse viskruiden. Kook de pasta beetgaar en besprenkel met een beetje olijfolie. Serveer de zalm op een bedje van snijboontjes en lepel er de mousseline rond.
|