Voor 4 personen:
500 g groene tagliatelle- 250 g zalmfilet- 2 avocados- sap van 1 citroen- 2 eetlepels olijfolie extra vierge- 4 eierdooiers- 150 ml visfond- verse dragon- peper en zout.
Snij de zalmfilet in reepjes. Schil de avocado's, snij ze in blokjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Kook de tagliatelle 1 minuut in gezouten water. Giet ze af. Vermeng ze met de olijfolie, de zalm en de avocado's. Kruid met peper en zout. Schep in een ovenschotel en hou warm in de oven op 175°C. Klop in een pannetje de eierdooiers los met de visfond. Zet in een warmwaterbad tegen de kook aan en blijf stevig opkloppen tot de saus indikt en als een lint van de klopper afloopt. Doe er 1 eetlepel gehakte dragon, peper en zout bij. Lepel de saus over de tagliatelle. Zet de schotel 3 tot 4 minuten onder de hete grill.
|