Voor 4 personen:
800 g heilbot (stukken van 200 g per pers.)- 8 gamba's- 12 Petits gris de Namur (escargots)- groentebouillon- bieslook,fijngehakt
Groenten in de papillot 1 wortel, in stukjes gesneden- 4 lente-uitjes, in stukjes gesneden- 4 minivenkels, in stukjes gesneden- 4 groene en 4 witte asperges, beetgaar gekookt en in stukjes gesneden- 8 kerstomaatjes, gepeld- 2 takken groene selder, in stukjes gesneden- 20 sluimererwtjes, doorgesneden- 8 minimaïskolfjes, in schijfjes gesneden- 1 takje rozemarijn- zestes van 1 citroen
Voor de kruidenboter: 100 g gezouten boter op kamertemperatuur- 1 el bieslook- 1 el sjalot- 1 el krulpeterselie- 1 el dragon- 1 el kervel, alles fijngesnipperd- 1 el citroensap- peper
Gebruik voor de papillot speciale doorschijnende ovenvaste folie of gewone aluminiumfolie. Leg op elke papillot een stuk vis, 2 gamba's en 3 escargots. Verdeel er de groenten over. Sluit de papillot en laat ca. 10 min. garen in een voorverwarmde oven van 200°C. Meng voor de kruidenboter alle ingrediënten door de boter tot je een gladde massa bekomt. Warm de groenten bouillon op, meng er de kruidenboter door en mix schuimig. Serveer apart, samen met het bieslook.
|