|
Voor 4 personen:
300 g penne- 400 g ongepaneerde inktvisringen (diepvries)- 200 g trostomaten- 3 teentjes knoflook- 2 eetlepels olijfolie- 75 ml droge witte wijn- 1 blikje witte bonen (netto 250 g)- verse salie en rozemarijn- peper en zout.
Laat de inktvis ontdooien. Pel en hak de knoflook. Snipper een takje rozemarijn en wat blaadjes salie fijn. Spoel de tomaten, snij ze in partjes. Fruit de knoflook glazig in de olijfolie. Doe er de inktvis en de rozemarijn bij. Dek af. Laat 10 minuten stoven. Voeg er de tomaatjes, de wijn en de uitgelekte bonen aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 3 tot 4 minuten onafgedekt koken. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af en vermeng ze met de saus. Werk af met verse salie en dien op.
|