Voor 4 personen:
2 aubergines- 1ui, gesnipperd- 2 teentjes knoflook, geperst- 4 vleestomaten, gepeld en in blokjes- 2 koffielepels tomatenpuree- 2 eetlepels rozijnen- 2 eetlepels pijnboompitten 2 koffielepels gehakte gladde peterselie- 2 koffielepels gehakte dille- 1 eetlepel rode wijnazijn- olijfolie- 150 g geraspte kaas- zwarte peper- grof zeezout.
Spoel de aubergines, snij ze doormidden in de lengte. Haal ze uit en bewaar het vruchtvlees. Strooi zeezout in de helften en leg ze omgekeerd in een vergiet. Snij het vruchtvlees in blokjes en vermeng met grof zeezout. Laat 30 minuten uitlekken in een vergiet. Speel het zout weg. Dep de blokjes droog en bak ze 5 minuten in olijfolie. Fruit de ui en de knoflook glazig. Doe er de tomaatblokjes, de tomatenpuree, de rozijnen, de pijnboompitten, de tuinkruiden en de azijn bij. Laat 5 minuten stoven. Vermeng met de aubergineblokjes en de helft van de kaas. Kruid naar smaak. Schep het mengsel in de halve aubergines. Strooi er de rest van de kaas op. Zet ze naast elkaar in een groot geolied bakblik. Dek af met aluminiumfolie en ze 30 minuten op de barbecue. Of, onafgedekt, in een oven van 175°C. Lekker met een frisse groene salade.
|