Een zalig zomer dessert, en helemaal onweerstaanbaar als u het zo serveert.
Voor 8 porties:
6 rijpe perziken- 5cl water- 75 g fijne suiker- 2 eiwitten- 1.5 dl dikke room- geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel- 2 koffielepels gelatinepoeder- 200 g genoise- 1 borrelglaasje cointreau (of andere sinaasappellikeur)- bloemsuiker en enkele partjes perzik om af te werken.
Steek met een vormpje van 7.5 cm diameter 8 plakjes uit de genoise. Snij ze horizontaal doormidden, zodat u 16 plakjes van 1 cm dik hebt. Snij uit stevig plastic 8 repen van 25 x 5 cm. Leg 8 koekjes op een plakje. Zet er een reepje plastic omheen. Maak vast met een stukje tape. Schil en ontpit de perziken, snij ze in stukken. Mix ze met de sinaasappelschil tot moes. Laat het gelatinepoeder 5 minuten weken in het water. Verwarm op een zacht vuur ¼ van het moes met de suiker en het geweekte gelatinepoeder, tot beide gesmolten zijn. Vermeng met de rest van het perzikenmoes. Laat afkoelen, niet opstijven. Klop de eiwitten stijf. Klop de room lobbig. Spatel eerst de room, dan de eiwitten luchtig door de mousse. Schep de mousse op de genoise. Dek af met een tweede plakje genoise. Druk lichtjes aan. Besprenkel met de cointreau. Zet ten minste 3 uur in de diepvriezer om op te stijven. Serveren: haal de ijsmousse een half uurtje vooraf uit de diepvriezer, zodat ze wat op temperatuur kunnen komen (anders zijn ze keihard)! Zet ze meteen op dessertborden. Haal het reepje plastic weg. Werk af met gezeefde bloemsuiker en partjes perzik. Serveer meteen.
|