Voor 4 personen:
400 g spaghetti- 2 kg mosselen- 1 tak selder- 2 wortelen- 1 ui- 2 tomaten- 1 eetlepel boter- peper en zout
Voor de pistou: 1 bosje basilicum, gesnipperd- 25 g parmezaan- 2 teentjes knoflook- 3 eetlepels olijfolie
Spoel de mosselen. Maak de groenten schoon. Snij ze in julienne. Fruit de ui glazig in de boter. Doe er de selder en wortelen bij. Laat 5 minuten stoven. Doe er de mosselen bij. Dek af en laat ze op een hevig vuur openkoken. Giet ze in een zeef en vang het kookvocht op. Laat het vervolgens inkoken tot 1 dl. Vermeng het basilicum met de parmezaan, de geperste knoflook en de olijfolie. Leng aan met mosselsaus. Kruid met peper en zout. Voeg de mosselen toe (zonder schelp) Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en schep er de pistou met mosselen door. Werk af met tomaatblokjes en dien op.
|