Voor 8 personen:
500 g grote bruine champignons- 15 g boter- 1 eetlepel olijfolie- 3 teentjes knoflook- 1 onbehandelde citroen- 2 eetlepels gehakte peterselie- 40 g pijnboompitten- peper en zout.
1. Verwarm de oven voor op 200° C. Borstel de champignons schoon. Snij ze plakken. Bak ze 5 minuten op een hevig vuur, in de boter en de olie. 2. Schep de champignons in een ovenschaal en pers er de knoflook over. Zet 15 minuten in de oven. 3. Boen de citroen schoon, rasp de schil, pers het sap. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. 4. Schep 1 eetlepel citroensap, de geraspte schil en de peterselie door de warme champignons. Kruid met peper en zout. Werk af met pijnboompitten. Warm, lauw, koud, steeds een aanrader.
|