Voor 4 personen:
20 asperges- 400 gram gerookte zalm in plakjes- 100 gram fijngehakte ajuin- 100 gram fijngehakte peterselie- 200 gram gesmolten goede boter- 4 eierdooiers- 2 scheutjes citroen- 1 scheutje visbouillon- cayennepeper- zout
- Schil de asperges en kook ze in water met het citroensap, een snuifje peper en wat zout. - Klop de dooiers met het andere scheutje citroensap en voeg de visbouillon toe tot je een homogene massa bekomt. Zet op een niet te warm vuur. Goed roeren. Monteer met de gesmolten boter (die er straalsgewijs wordt ingegoten) tot je de gewenste sausdikte bekomt. Kruiden met zout en cayennepeper. - Schik vijf asperges per verwarmd bord. Wikkel de uiteinden van de stengels in een zalmjasje (sneetje zalm voor twee asperges en sneetje zalm voor drie asperges). Giet wat saus over het onderste deel van het zalmjasje. - Leg aan één zijde een lepeltje ajuin en aan de andere zijde een lepeltje peterselie. Garneer eventueel met een schijfje citroen. - Ga met de pepermolen flink over het bovenste deel van de asperges.
|