Voor 6 personen:
Voor het deeg: 200 g bloem- 80 g bloemsuiker- 50 g gemalen hazelnoten- 1 onbehandelde sinaasappel- 110 g ijskoude boter, in stukjes- 1 ei
Voor de vulling: 3 onbehandelde sinaasappels- 4 eieren- 200 g fijne suiker- 180 g gesmolten boter- 75 g amandel poeder.
En verder: vetstof voor de vorm
- Boen de sinaasappel voor het deeg schoon. Rasp de helft van de schil, pers het vruchtvlees. Vermeng de bloem met de bloemsuiker, het hazelnootpoeder, de sinaasappelschil en de koude boter. Kneed tot een kruimeldeeg. - Kneed er het losgeklopte ei en de helft van het sap door. Rol de deegbal in plasticfolie en laat hem 15 minuten rusten in de koelkast. - Verwarm de oven op 180°C. Beboter een vorm. Spoel de overige sinaasappels. Rasp de schillen, pers de vruchten. Doe beide bij het resterende sap. - Klop de eieren schuimig met de suiker. Verwarm het sap. Schenk er al roerend het ei mengsel bij. Laat 10 minuten zachtjes indikken terwijl u blijft opkloppen. Zeef de crème en roer er, van het vuur af, de gesmolten boter en het amandel poeder door. - Rol het deeg uit in de bakvorm. Prik de bodem in met een vork. Schenk er de eiercrème op. Bak 40 minuten in het midden van de oven. Ontvorm op een rooster en laat afkoelen.
|