Voor 8 personen:
750 g aardappelen-6 middelgrote trostomaten- 2 eetlepels olijfolie- 2 teentjes knoflook- 1 eetlepel tomatenpuree- suiker- 1 theelepel gedroogde chilipeperschilfers- peper en zout
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snij ze in partjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en kruid ze met zout. Zet ze 20 tot 25 minuten in de oven (of tot ze gaar zijn). 2. Pel de tomaten, snij ze in stukken. Pel en hak de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie. Doe er de knoflook en chilipeper bij. Roerbak 1 minuut. 3. Doe er de tomaten, de tomatenpuree en een snuifje suiker bij. Laat op een zacht vuur, onafgedekt. inkoken tot een dikke saus. 4. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Schep de saus bij de aardappelen. Serveer meteen.
Dit hapje mag zelfs héél warm zijn.
|