Voor 4 personen:
2 teentjes knoflook- 30 g boter of margarine- 1 bloemkool, in roosjes- 1 l groentebouillon- zout, peper- 1-2 tl mosterd- 1 dunne prei- 1-1/2 dl slagroom, lobbig geklopt- 150 gram rundergehakt- nootmuskaat
Pel en snipper de knoflook. Maak de bloemkool schoon en snij de bloemkool in roosjes en de stronk in kleine stukjes. Snij de prei in smalle halve ringetjes. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine balletjes.Bak de prei en de knoflook 4-5 minuten in de boter zonder ze te laten kleuren. Voeg de bloemkool toe en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper en voeg de mosterd en gehaktballetjes toe. Breng de soep weer aan de kook en laat nog 5 minuten koken. Serveer de soep in kopjes en schep er een dun laagje slagroom op. Garneer met bieslook.
|