1 eetlepel arachideolie- 2 teentjes knoflook, fijngesneden- 1 eetlepe1 fijngesneden gember- 1 eetlepel rode currypasta (kant-en-klaar)- 2 dl kokosmelk- 2 tomaten, in plakjes gesneden- het sap van ½ citroen- 600 g kabeljauwhaasje, in grote stukken gesneden- peper- zout- suiker
Verhit de olie in een pan. Fruit de knoflook en de gember zeer kort en voeg dan de rode currypasta toe. Roer los en overgiet met de kokosmelk. Breng al roerend aan de kook en breng op smaak met een beetje peper, zout en suiker. Voeg nu de tomaten en het citroensap (eventueel aangelengd met wat water) toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg dan voorzichtig de kabeljauwhaasjes toe en schep ze door de saus. Haal van het vuur en laat ze, met het deksel op de pan, een paar minuten garen in de hete saus. Garneer met basilicum.
Tip: Voeg eventueel spinazieblaadjes toe, samen met de tomaten. Serveer met snelkookrijst.
|