16 rauwe langoustines (of reuzenscampi's)- 1 eetlepel rode currypasta (mild)- 2 eetlepels olijfolie- 1 dl kokosmelk- 1 dl room- 1 dl gevogeltebouillon- 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes- peper en grof zeezout xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Halveer de langoustines voorzichtig in de lengte en verwijder vervolgens het zwarte darmkanaal uit de zeevruchten. Breng de gevogeltebouillon aan de kook. Laat tot een derde inkoken. Doe er de kokosmelk en de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Voeg er de currypasta aan toe. Roer goed glad. Als de saus zou gaan schiften, kunt u de staafmixer gebruiken. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de langoustines 2 tot 3 minuten. Ze zijn gaar als ze dieproze zijn. Kruid ze met peper en grof zeezout. Verdeel ze over voorverwarmde borden. Blus de koekenpan met een kopje water. Laat inkoken tot 1 eetlepel. Voeg deze jus bij decurryroom.
Nappeer de langoustines met de hete saus. Werk af met koriander en dien zo snelmogelijk op.
|