450 g kruimeldeeg- 1 eetlepel olijfolie- 1 mini-courgette, in plakjes- 2 rode uien, in ringen- 1 paprika, in reepjes- 1 teentje knoflook, gepeld en geperst- 2 eieren- 4 eetlepels lichte room- 100 g gemalen gruyère- 100 g gemalen parmezaan- peper en zout- vetstof en bloem voor de vormpjes
1. Steek vier plakjes uit het deeg. Leg het op bakpapier in kleine, ronde vormpjes en zet vervolgens 15 minuten in de koelkast. 2. Prik de deegbodempjes in en bak ze daarna 15 minuten op 190° C. 3. Roerbak de courgette, de uien, de paprika en de knoflook 5 minuten in de olijfolie. 4. Klop de eieren los met peper en zout Doe er de gemalen kaas bij. 5. Verdeel de groenten over de voorgebakken taartjes. Schenk er het kaas-eimengsel bij. Zet nog 15 tot 20 minuten in het midden van de oven op 175° C.
|