Voor 6 personen:
1 rauw hammetje (van +/- 1.5 kg)- 1 wortel- 1 ui- 1 takje groene selder- 1 blaadje laurier- 30 stukjes kruidnagel- 3 eetlepels cognac- 1 eetlepel zachte mosterd- 1 eetlepel blonde kandijsuiker- 10 perziken op siroop (uit blik)- peper en zout
1. Laat het hammetje 36 uur weken in koud water dat u af en toe ververst. Maak de groenten schoon en snij ze in fijne julienne. Stop het hammetje in een grote kookpan samen met de groenten. Overgiet alles met ruim koud water. 2. Breng aan de kook en laat 2 uur zacht sudderen onder deksel. Laat het hammetje afkoelen in het kookvocht. Snij de zwoerd eraf. Kerf met een scherp mes ruitjes in het vetlaagje en prik er de druidnagels in. 3. Klop de mosterd op met de cognac en de bruine suiker. Bestrijk het hammetje met het mengsel. Verpak het in aluminiumfolie en zet het gedurende 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Neem de folie weg en laat het hammetje nog 20 minuten bijkleuren. 4. Laat het hammetje nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan
Verwarm de perziken in hun siroop. Schik ze rond het hammetje en serveer meteen .Lekker bij rijst en aardappelen
|