Citroenmelisseazijn
1 handvol verse blaadjes van citroenmelisse (en een takje ter decoratie)- 1 theelepel peperbolletjes- 1 citroen- 1/2 liter natuurazijn
Bereiding Pers de citroen uit. Voeg het sap samen met de andere ingrediënten en laat het geheel ongeveer een maand inwerken. Zeef de azijn en giet de vloeistof in een fles of glazen bokaal. Doe er nu een volledige tak verse citroenmelisse bij. Dat oogt mooi en accentueert verder de smaak.
Pimpernelolie.
3 eetlepels gedroogde pimpernel
1 eetlepel verse pimpernel
3 okkernoten
6 deciliter druivenpitolie
2 deciliter notenolie
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bereiding
Voeg de pimpernel en de noten aan de oliën toe, en laat de ingrediënten samen een drietal weken rusten. Zeef vervolgens de olie, giet ze in de fles en versier met een takje verse pimpernel en de drie noten die je kan hergebruiken.
|