Zuurkool bevat veel vitamine C, maar daar gaat een groot deel van verloren als de kool te lang in contact komt met de lucht.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Zuurkool kan u koud eten, maar als u hem opwarmt, doe dat dan zo kort mogelijk om een maximum aan vitamines te bewaren.
Als de zuurkool voor u niet te zuur smaakt, warm hem dan op in het vocht van de kool.
Is dat toch het geval, knijp hem dan uit en laat een 5-tal min. opwarmen in 1 dl water. Schep om en giet af voor u de zuurkool opdient. U kan het water ook vervangen door 1 dl witte wijn. Kook de zuurkool dan, 5 min. zonder deksel zodat de witte wijn zo goed als volledig verdampt.
Hoeveel zuurkool heb ik nodig?
Als u bijvoorbeeld 200 à 300 g vlees per persoon rekent, bestel dan 250 à 300 g kool per persoon.
Kan ik de zuurkool invriezen?
Al het vlees bij de zuurkool kan u zonder problemen invriezen. De kool vriest u beter niet in, want dan blijft die niet krokant.
Wat dien ik erbij op?
Puree of natuuraardappelen. Als u niet veel tijd hebt, neem dan de diepvriespuree.Vergeet ook niet om mosterd op de tafel te zetten.
Welke wijn hoort erbij?
Een Elzaswijn zoals bijvoorbeeld de Rieslinq, Cuvée Réserve, Caves de Bennwihr.
|