Voor 4 personen:
12 grote (of 16 kleine) opgerolde tongfilets- 1 l visfumet- 1 kg mosselen- 1 ui- 2 dl droge witte wijn- 200 g gepelde grijze garnalen- 200 g fijn gesnipperde champignons- 2 dl dikke room- 1 citroen- boter peper en zout
Doe de mosselen met de fijngesnipperde ui, de wijn en een snuifje peper in een grote kookpan. Laat ze op een hevig vuur openkoken. Haal ze uit hun schelp. Zeef het kooknat en voeg het bij de fumet. Pocheer de visrolletjes tegen de kook aan 2 à 3 min. in de vloeistof. Bak de champignons snel aan in een nootje boter. Schep de mosselen, de champignons en de garnalen bij de visrolletjes. Bind de saus met de room. Laat ze 1 minuut verwarmen. Breng ze op smaak met citroensap.
Garneertip: Maak het gerecht kleurrijker met enkele ongepelde langoustines of rivierkreeftjes en plukjes peterselie. Geef er gegratineerde aardappelpuree bij.
|