Voor 4 personen:
1 lamsschoudergebraad - een mooie verse aubergine - 2 appelen (Golden») - 50 g boter - 50 g olijfolie - zout - peper - tijm.
In een grote braadpan met dikke bodem, de helft van de vetstoffen met elkaar vermengd verwarmen. Het lamsgebraad aan olie zijden goed bruin braden. Oven aansteken en thermostaat op 7 plaatsen (±210 graden). Wanneer het vlees mooi aangebraden is bestrooien met zout, peper en tijm. Het in een schotel plaatsen die twee maal zo groot is als het gebraad, overgieten met de overblijvende vetstoffen en de schotel in de warme oven plaatsen. Ongeveer 30 minuten laten bakken en van tijd tot tijd overgieten. De aubergine in schijfjes van 1/2 cm. snijden en in de braadpan laten opkomen tot ze mals zijn, vervolgens de ongeschilde en in schijven gesneden appelen toevoegen, waaruit U eerst het klokhuis hebt verwijderd. Alles 1 min. laten doorbakken en één enkele keer roeren. Lichtjes zouten. Vijf minuten voor het vlees gaar is voegt u de sneden aubergines en appelen toe aan de schotel in de oven. Bij het einde van de baktijd het gebraad in tamelijk fijne sneden snijden, ze op een warme schotel schikken en omringen met de sneden aubergines en appelen. Ter aanvulling eventueel nog een krans duchesse aardappelen (aardappelen met eieren).
|