Voor 4 personen:
250 g scampi 1/2 groene paprika- 1 teentje knoflook- 2 sjalotten- 3 lente-uitjes- 1/2 chilipepertje- 1 eetlepel gehakte verse tijm- 125 g bloem- 1 theelepel bakpoeder- ongeveer 125 cl koud water- zwarte peper uit de molen en zout- frituurolie
1-Pel de scampi, snij ze in stukjes. Spoel de paprika, snij 'm in stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snipper de lente-uitjes en het chilipepertje (zonder de zaadjes) fijn. Vermeng alles. Kruid met de tijm en wat peper. 2-Vermeng de bloem met het bakpoeder. Schep ze door het scampi mengsel. Voeg water toe tot er een stevig, dik beslag ontstaat. 3-Verhit de olie tot 180° C. Schep er telkens 1 eetlepel van het mengsel in en bak de beignets aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 4-Serveer ze zo heet mogelijk, met een salade en brood.
|