Voor 4 personen. 4 kg mosselen - 2 dl droge witte wijn- 1 ui- 1 prei- 3 wortelen- 3 takjes peterselie- 1 laurierblad-1 selder- peper Bereiding: Was de mosselen in koud water. De mosselen die open staan, moeten eruit. Laat ze uitlekken. Snij de prei in ringen en de worteltjes in plakjes. Versnij ook de selder en de peterselie. Breng in een grote mosselpot de wijn aan de kook terwijl je er de preiringen, de worteltjes, de peterselie, de selder en het laurierblad aan toevoegt. Kruid met vrij veel peper en laat 5 minuten koken. Voeg daarna de mosselen toe bij hoge temperatuur. Tijdens het koken moet je af en toe goed met de mosselpot schudden zodat alle mosselen tegelijk klaar zijn. De mosselen zijn gaar als ze zich openen. Neem een diepe schaal en serveer er de mosselen en de groentjes in. Serveer met een saus naar keuze. En natuurlijk mogen de heerlijke Belgische frietjes niet ontbreken!
|