Voor 4 personen: 75 g bittere chocolade- 75 g room- 4 grote vellen filodeeg- 2 sinaasappels- 2 eetlepels fijne suiker- 1 cm verse gemberwortel- 1 eierdooier- arachide-olie- 1 theelepel roze peperbessen- bloem voor het werkvlak xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Breng de room aan de kook. Doe er de chocolade, in stukken, bij. Zet van het vuur. Roer tot de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen. Steek uit het filodeeg 16 plakjes van ongeveer 7 cm diameter. Schil en rasp de gemberwortel. Schil de sinaasappels, snij ze in plakken van 1 cm dik. Leg ze in een pan, strooi er de suiker en gember bij. Verwarm een tiental minuten op een zacht vuur. Bestuif een plat werkvlak lichtjes met bloem. Leg 8 plakjes filodeeg naast elkaar. Bestrijk de rand van de plakjes met losgeklopte eierdooier. Schep er een lepel van het chocolademengsel op. Dek af met een tweede plakje filodeeg. Druk de randen goed aan. Verhit ruim olie in een koekenpan. Bak de ravioli 1 à 2 minuten op een hoog vuur. Keer ze om met een schuimspaan. Bak ook de andere kant goudbruin. Laat de ravioli uitlekken op keukenpapier. Verdeel ze, met de sinaasappelplakjes, over kleine diepe borden. Werk af met roze peperbessen en dien op.
|