Voor 4 personen:-150 g gepelde grijze garnalen- 150 g gepelde roze garnalen- 150 g gekookte en gepelde rivierkreeftstaartjes- 650 g gekookte kreeft - 250 g kokkels (of andere kleine schelpen) - 1 rijpe mango- 2 avocado's- citroensapxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor de dressing:- 6 eetlepels mayonaise- 4 eetlepels room- 1 blikje mangopartjes (of een halve verse mango die goed rijp is)- 1 theelepel limoensap- een flinke snuif cayennepeper en zout
Doe de kokkels in een pannetje met een bodempje water. Laat ze 2 à 3 minuten koken. Laat ze wat afkoelen en haal ze uit de schelp. Schil de mango en de avocado's. Snij de vruchten in partjes of blokjes. Besprenkel (vooral de avocado's) meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren. Zet alles koel weg.
Klop voor de dressing de room lobbig. Pureer de mango (laat blikmango uitlekken). Vermeng de mayonaise met (je room en doe er de puree bij. Klop goed op. Breng op smaak met limoensap, cayennepeper en zout. Zet koel weg. Las-tminute: Verdeel de zeevruchten en het exotisch fruit over glazen coupes. Werk af met een likje dressing. Serveer de rest van de dressing in aparte kommetjes. Lekker met warme toost.
|